A tanév befejeződött, a munka elkezdődött

  • Gyakorlatok határon innen és túl
A 2013/214-es tanév sok mindenben különbözik az előzőektől. Új tanterv, módosult szakmai tantárgyak sora és nyári összefüggő gyakorlat jellemzi. A gyakorlat ebben az évben a 9. évfolyam legtöbb osztályára és az érettségi utáni szakképzés valamennyi tanulójára vonatkoznak.
Városunk és régiója nem dicsekedhet túl sok olyan vállalattal, akik szívesen tudnának nagy létszámban diákokat foglalkoztatni akár egy hónapra is, ezért elsősorban költségvetési intézményeknél és a két nagy partnervállalatunknál (Magyar Posta, MÁV, MÁV START) lehet apáczais diákokkal találkozni. A 9. informatikai és a 9. közbiztonsági osztály gyakorlatát külső segítségekkel, de iskolán belül szerveztük a kerettanterv előírásai szerint.
Évek óta szervezünk gyakorlatokat külföldre is. Idén két nyertes pályázat segítségével összesen négy helyszínen tudunk külföldi munkára is lehetőséget adni a motivált, idegen nyelvet jól beszélő, megbízható szakmai tudással rendelkező tanulóinknak.
  • Új informatikai technológiák megismerése Európában      
A Tempus Közalapítvány ERASMUS + pályázatán 25609 EUR támogatást nyertünk, amelyből Máltán , Szicíliában és az Egyesült Királyságban szervezünk 5-6 fő elsősorban informatikus diákunk számára 2 hetes szakmai gyakorlatot és természetesen szabadidős programokat is. A három kiutazásból kettő augusztusban valósul meg, az angliai utat a következő tanévre tervezzük. Diákjaink grafikus tervezéssel, weblap készítéssel, hálózatépítéssel fognak foglalkozni és természetesen a szakmai nyelvi szókincsüket bővítik majd idegen nyelvi környezetben.
  • Bajorországi gyakorlat, 2014!   
A 2013-ban részben a szörnyű dunai árvíz miatt elmaradt projekt után diákjaink idén ismét, 2006 óta immár 6. alkalommal tehetik próbára nyelvi és szakmai tudásukat az alsó-bajorországi Deggendorfban és környékén. A Leonardo da Vinci mobilitási program keretében 9160 EUR támogatással ezúttal 6 kedvezményezett szakmai gyakorlatára nyílik lehetőség. A 3 hetes kint tartózkodást, amely június 30-án kezdődik és július 18-án fejeződik be, egyhetes intenzív nyelvi és szakmai felkészítés előzi meg. A gyakorlat során kiutazó tanulóink partner intézményünk, az Aloys-Fischer-Schule diákjaival párban ismerhetik meg az ottani hatóságok, hivatalok, cégek főbb tevékenységeit, munkaszervezési eljárásait.
admin at acsjszki.hu