Apáczais napok

2012. március 26-án, hétfőn 14 órakor került sor az idei apáczais napok megnyitójára. A díszteremben Kováts Ferenc grafikusművész kiállítását Beke Éva nyitotta meg.
Kováts Ferenc orfűi művész munkái „lenyomatok”, személyessé tett történelmi emlékek, amelyek elsősorban a  rézkarcolásos technika segítségével  elevenednek meg. A tárlat megtekintése után iskolánk tanulóinak legsikerültebb munkáit nézhettük meg az ad hoc tetőtéri galériában.
   Március 28-án megrendeztük az immár hagyományos városkerülő gyalogtúrát. 20 és 30 kilométeres távok között lehetett választani. Az erőpróbán 128, valamint 48 tanuló indult, közülük 53, ill. 45 ért célba.
   Ezen a napon játékos műveltségi vetélkedő is zajlott iskolánkban. A csapatok az épületben „kirándultak”, nyomokat követve jutottak el egyik helyszínről a másikra. A csalafinta útmutatók és mókás rejtvények megfogalmazásában Király-Ludwig Réka és Halmosi Henriett vett részt. A verseny győztesei Porgányi ördögei, azaz a 11.d osztály tanulói .A második helyet a Lülüs csapat szerezte meg (12.b, 13.an), a harmadik helyen az Áen (13.an) végzett. Ezt követően fellépett a díszteremben egy, az iskolánk tanulóiból álló alkalmi zenekar. A klasszikus rockszámokat játszó csapat majdnem teltház előtt játszott.
   A rockzene iránt nem fogékony diákok futballmeccseket, kosár- és röplabdabajnokságokat tekinthettek meg. Emellett játékos sportvetélkedőn is részt vehettek. A kosárlabda-bajnokságot a Buszmegálló nevű csapat nyerte, a röplabdát a Túrósbukták, labdarúgásban a DFC csapat tagjai bizonyultak a legjobbnak, a sportvetélkedőben pedig a 9.c győzedelmeskedett. A sportpályák fölötti területen íjászbemutatót is láthattunk, a bátrabbak ki is próbálhatták célzóképességüket.
   A díszteremben a Börtönvonat Yumába című filmet tekinthették meg az érdeklődők. Az alkotás „kemény” volt és elgondolkodtató: léteznek-e még hősök, ill. van-e értelme az etikus magatartásnak.
   A diáknapok ideje alatt ROBOT-oljunk! címmel robotprogramozó verseny zajlott Porgányi Zoltán és Bocz Róbert tanár úr vezetésével. A legjobban teljesítő diákok: Czuh Fanni és Angyal Annamária, a 10.d osztály tanulói.
   Március 29-én Szendrő Szabolcs fotós és hegymászó előadását láthattuk és hallhattuk a díszteremben. Kitartása, bátorsága és céltudatossága példaként szolgálhat a tanulóifjúság számára.
   A jó hangulatú apáczais napok megszervezéséért minden tanárkollégának és diáknak köszönetet mondunk.
admin at acsjszki.hu