Beszélgetések a jövőről!


Amint júniusban beszámoltunk róla, iskolánk 2018 nyarán jelentős támogatást kapott a Blackrock Inc New York Philantropic befektetési cégtől egy informatikai tehetségpont kialakítására, de a projekt nem csupán anyagi támogatásról szól.
A vállalat önkéntesei az ötletgazda Scherrmann Gyöngyi vezetésével már hetek óta készültek arra, hogy találkozhassanak iskolánk diákjaival, és szeptember 15-én a látogatás meg is valósult. Közel 80 diák találkozott az önkéntes csapattal. A beszélgetések a tudatos életpálya-tervezésről, célokról, tervekről, pályaorientációról szóltak. Informatika szakos diákjaink a cég budapesti rendszergazdájától kaphattak innovatív gondolatokat.
A találkozás folytatásaként egy szakmai látogatást szervezünk a cég hazai irodájába, ahol terveink szerint 11. és 12. évfolyamos csoportjaink már akár programozási feladatokkal is foglalkozhatnak.
Újszerű megközelítése volt ez a párbeszéd az iskolánkban folyó pályaorientációnak, a résztvevők minden irányból hasznosnak és gondolatébresztőnek érezték.
Köszönjük az előkészületeket és a beszélgetéseket Schermann Gyöngyinek, Bognár Gábornak, Dancova Anitának és Bárányos Zsoltnak.
Készülünk a folytatásra!

admin at acsjszki.hu