A deggendorfi Aloys-Fischer-Schule diákjai az Apáczaiban


Június 7-én, kedden bajorországi partner intézményünk, a deggendorfi Aloys-Fischer-Schule 12 tanulója, valamint kísérő tanáraik: Gisela Renner-Lehner és Bernhard Oertel látogatást tettek iskolánkban.
A német diákok június 4-7. közötti magyarországi tartózkodását színes programok tarkították: a hétvégén Budapest, majd hétfőn, június 6-án Pécs nevezetességeit tekintették meg. Este a szállásadó Hotel Dombóvár éttermében iskolánk vezetősége hangulatos díszvacsorával köszöntötte a vendégeket.

 Kedden délelőtt a díszteremben fogadásra került sor, amelyet Gaál János igazgató, a testvériskolai kapcsolat fennállásának 5. évfordulója alkalmából mondott ünnepi beszédével nyitott meg. Az intézményünk történetéről szóló kisfilm levetítése után a nyári, bajorországi szakmai gyakorlatra készülő Apáczaisok kis ajándékkal kedveskedtek messziről jött társaiknak. Az iskolában és az udvaron tett rövid sétát követően a német és a magyar diákok tanáraik kíséretében Alsómocsoládra látogattak, ahol a nemrég felépült, csodálatos környezetben található csillagvizsgáló és tudományos tárház épületét járták be. Nem maradhatott el a helyben, kemencében sütött finomság, a „likaskalács” megkóstolása sem, amelynek elkészítésében tagintézményünk, a döbröközi általános iskola jelenlévő képviselői is segédkeztek. A rendkívül jó hangulatú csereprogram végén az érzékeny búcsú pillanata következett: a német vendégdiákoknak ugyanis még aznap vissza kellett utazniuk Bajorországba, de minden bizonnyal pozitív élményekről számolhattak be otthon. --képek--

admin at acsjszki.hu