Diáknap

2014. április 3-án csütörtökön rendeztük meg iskolánkban a hagyományos diáknapot. A városkerülő túrán Ács Imre vezetésével 20 illetve 30 km-es távokat lehetett teljesíteni. 75-en vágtak neki a túrának, 12.30-kor érkezett be Vörös Imre és Kárpáti Tibor 11. E osztályos tanuló, ők futva teljesítették a 30 km-es távot. 
A diákok körében nagy népszerűségnek örvendő főzőversenyre 22 csapat részvételével a kollégium parkjában került sor. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak, a diákok nem egy esetben profizmusról tettek tanúbizonyságot. Az elkészített ételek közül a legnépszerűbb a pörkölt volt, de készültek tárcsás húsok és egyéb finomságok is. A zsűri végül 6 csapatot emelt ki és díjazott. A diákok azonban mind nyertesek voltak, mert kellemesen piknikezve töltötték az időt.
A sportversenyek is sok diákot mozgattak meg, míg a pályán iskolánk legjobb focistái mérték össze tudásukat, addig a tornateremben földharc, crossfit és kosárlabda bajnokságot rendeztek.
A délelőtt folyamán az iskola előtti parkolóban BMX bemutatót láthattak az érdeklődők, a padlástérben kreatív tevékenységeket lehetett kipróbálni, a könyvtárban pedig karaoke vetélkedő zajlott. A diákok szellemi vetélkedőn is próbára tehették tudásukat, az iskolát bejárva különböző állomásokon az általános műveltség területeihez kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk.
A programokon részt vett a Dombóvári Rendőrkapitányság is, akik közlekedési és baleset-megelőzési programokkal várták a diákokat, illetve kerékpár gravírozásra is sor került.
Az ünnepélyes eredményhirdetés 13.30-kor volt az iskola udvarán, ahol a legjobbakat értékes nyereménnyel jutalmazták a szervezők.
A csütörtöki programot megelőzően új kezdeményezésként egy kerékpár túrát szerveztünk Várongig és vissza. A 12 bátor jelentkező az 53 km-es távot egy kellemes várongi sétával fűszerezte meg.
További fényképeket a Dombóvári Apáczai facebook oldalán és honlapunkon találnak az érdeklődők.
 
 
A sportversenyek végeredményei:
 
Crossfit bajnokság:
  1. Molnár Máté
  2. Bánki Soma
  3. Takács Gergő
 
Földharc bajnokság-fiúk:
1. Bánki Soma
2. Farkas Bálint
3. Berecz Máté
 
Földharc bajnokság-lányok:
1. Verebi Ramóna
2. Forgács Kornélia
3. Récsei Eszter
 
Labdarúgó bajnokság:
1. Spárta
2. Pölölö
3. Pilvax
 
Kosárlabda bajnokság:
1. Fess Zsolt (a 12.E osztály csapata)
2. Gyúrós Józsik (11.E és 13. AN csapata)
3. 10.C osztály
 
Karaoke:
  1. Rajczi Róbert
  2. Disztl Dóra
  3. Kovács Noémi
 
Szellemi vetélkedő
  1. Hejáán Boda Oszz (a 12.E osztály csapata)
  2. Dream Team (a 13. AN osztály csapata)
  3. Mérnök Assziszemek (a 13. inf. osztály csapata)
 
A főzőverseny 6 legeredményesebb csapata a 11.E, 12.E, 10.D, 12.AN és az 12.D osztály két csapata volt.

admin at acsjszki.hu