Dicsőséges bronz

2013.11.07-én iskolánk tanulói 6. korcsoportos kosárlabda megyei selejtezőn vettek részt a Dombóvári Vasút Sport Egyesület pályáján. A csapat tagjai: Németh Patrik, Németh Adrián, Pölöske Kornél, Kőnig Richárd, Lackó Levente, Szlobodics Bence, Szűcs Dániel, Vincze József és Panák Bence voltak.
Az első mérkőzést az Illyés Gyula Gimnázium csapata ellen vívtuk. A Németh, Németh, Pölöske, Kőnig kvartett végig jól muzsikált. Szűcs szintén sok időt kapott a pályán és remek teljesítményt nyújtva élt is a lehetőséggel. A Vincze, Panák, Szlobodics, Lackó freestyle cseresor, jól egészítette ki a csapatot. Ilyen felállásban a jó iramú mérkőzésen végig vezetni tudtunk, és az előnyt sikerült a meccs végéig megtartanunk. Jó kezdés! Apáczai!!!
A második 4*10 perc az Illyés Gimi és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumé volt. Illetve csak lett volna, ugyanis a Bonyhád valamelyest gyengébb csapattal érkezett a tornára és az álmos kezdésük illetve a két csapat közti különbség a 3. negyedben már 40 pont különbségre duzzadt, ami a mérkőzés végét jelentette. Nyert az Illyés! Szép volt Illyés!
Így mi következhettünk a Bonyhád csapata ellen. A meccsen a freestyle cseresor kapott sok lehetőséget a játékra, remek játékuknak köszönhetően a különbség a két csapat között hamar megmutatkozott. Könnyű győzelem! Apáczai! Apáczai! Apáczai!!!
A selejtezőt követően 2013.11.13-án Paksra utaztunk a megyei döntőre. A selejtezőről mi jutottunk tovább első helyen, másodiként az Illyés jött. Nem kisebb csapatok vártak bennünket, mint az Energetikai Szakközépiskola Paks (ESZI) és a szintén paksi Vak Bottyán Gimnázium. A Vak Bottyán tavaly 3. helyen zárt az országoson, ami nem volt túl bíztató az előre becsült esélyeinket latolgatva.
Mivel azonban az első helyen zártuk a selejtező kört Dombóváron, így az első meccset az ESZI ellen játszottuk, akik nem jelentettek nagyobb könnyebbséget a Vak Bottyánnál. Az erősebb ellenféllel szemben a mérkőzés a 4. negyedig szoros volt. Sajnos a meccs vége felé kialakuló 10-15 pontos különbség jelentősen megugrott miután elvesztettük Pölöskét ötödik személyi hibáját követően az utolsó negyed második percében. Az ellenfél játékosai a végeredmény jelentős különbsége ellenére elismerően nyújtottak kezet nekünk! Szép volt fiúk!!!
Az Illyés kikapott a Vak Bottyántól, így a harmadik helyért játszhattunk az Illyés Gimi ellen. Szerencsére jól elkaptuk a meccs ritmusát, így ismét végig vezetve, könnyű szerrel győztük le ellenfelünket. A csapat bármelyik tagját ki lehetne emelni, egyénileg is jó teljesítményt nyújtott mindenki. A meccs végeredménye 76:52 lett! Apáczai!!!
A diákolimpiát így végül megyei harmadikként zártuk. Vereséget csak az ESZI-től, a torna győztes csapatától szenvedtünk el, ami nem kis teljesítmény! Remek hangulatban érkeztünk haza bronzéremmel a nyakunkban! Gratulálok a csapatnak és köszönjük, hogy dicsőséget szereztetek iskolánknak!
Fehérvári Levente
admin at acsjszki.hu