Duna-Dráva delta kerékpár túra

Iskolánk lelkes csapata három napos 235 km-s kerékpártúrán vett részt. Induló állomásunk Kozármisleny volt, ahonnan Palkonyán és Villányon át Beremendig tartott a magyar szakasz. Horvátországi első állomásunk Eszék melletti Bellye település volt. Az első 96 km után és egy finom vacsorát követően, senkit sem kellett elringatni.

Másnap az első megállónk a Duna-Dráva Nemzeti Park, természetvédelmi területén lévő, Kopácsi rét volt. Egy órás hajókázás után, elfogyasztottuk ebédünket és célba vettük a második szálláshelyünket Vörösmartot. Vacsorára a méltán híres csúzai halászlevet kóstoltuk meg, mindenki megelégedésére.
Harmadik nap ígérkezett a legkimerítőbbnek, a nagy szintkülönbség miatt. Mohácsig csak bemelegítettünk, majd onnan jött a „fekete leves”. Megküzdöttünk a terepviszonyokkal de elégedetten, fáradtan és telve jó érzésekkel érkeztünk meg Pécsváradra.
Köszönjük Zilizi tanárnőnek a kiváló szervezést, a diákoknak a fegyelmezett, jó hangulatú részvételt, a kollégáknak a támogató, baráti légkört, sofőrünknek a rendelkezésre állást és jó társaságát és a dombóvári önkormányzat két fiatal munkatársának a részvételét!

Duna-Dráva delta kerékpár túra 2018. május 24-26.

admin at acsjszki.hu