Egyeztető tárgyalások az IT Services Hungary-vel

Igazgató Úr június első hetében egyeztető tárgyalásokat folytatott az IT Services Hungary-vel, amely munkaerő- utánpótlás biztosítására keres középiskolákat. Az IT Services Hungary már két debreceni középiskolában támogatja – OKJ-s képzés formájában- a gyakorlatorientált informatikai ismeretek oktatását. Ilyen kapcsolat kialakítása várható iskolánkban is.
Az említett cég információs és kommunikációs technológia, valamint informatika iránt érdeklődő, nyelveket beszélő diákok jelentkezését várja. A hír hallatán egy hét leforgása alatt lázas készülődésbe fogott számos németül tanuló diák és német nyelvet oktató kolléga. Plakátok hívták fel diákjaink figyelmét egy állásinterjú lehetőségére: „Megérte-e a sokévi tanulás?” – olvashattuk a felhíváson. Előttünk állt a lehetőség bebizonyítani, hogy valóban megérte. Több mint 20 diákunk mérettette meg magát múlt hét csütörtökön. Legtöbbjük számára ez volt az első lehetőség egy valós munkahellyel való találkozásra, ahol hasznosíthatják iskolánkban megszerzett tudásukat.
Az állásinterjún, melyet Solti Péter vezetett, számot adtak rátermettségükről, verbális és nonverbális kommunikációs készségükről, elhivatottságukról, az iskoláról kialakított képükről, informatikai ismereteikről és nem utolsó sorban német nyelvtudásukról, melynek a Telekom csoport magyarországi vállalatánál különösen nagy jelentősége van. Büszkék lehetünk rá, hogy a kérdező kolléga elismerőleg szólt diákjaink német nyelvi kommunikációs képességéről.
 
Kedves diákok, láthatjátok, hogy érdemes németül tanulni! Megéri minél mélyebb informatikai ismereteket szerezni.
A szakemberek is mindenképp ajánlják informatika szakos diákjainknak, hogy jó angoltudásuk mellé egy társalgási szintű német nyelvtudást szerezzenek, főként, ha a későbbiekben multinacionális környezetben, esetleg német tulajdonú cégnél kívánnak dolgozni. A munkaerőpiacon, ezen képességekre biztosan igény van, igény lesz.
 
Végezetül pedig köszönet minden diákunknak, akik vállalták a megmérettetést, és hozzájárultak iskolánk pozitív megítéléséhez. Köszönet Solti Péter Úrnak, a barátságos, segítőkész hozzáállásáért, valamint azért, hogy hasznos tanácsokkal látta el diákjainkat, hogyan készüljenek egy állásinterjúra, esetleg 1-2 év múlva pont az IT Services Hungary-nél.
Bizakodva várjuk az együttműködés folytatását.
admin at acsjszki.hu