Felkészülés a referencia értékű oktatási gyakorlatok átadására

Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázaton (TÁMOP-3.1.7) intézményünk vállalta, hogy megszerzi azokat az ismereteket, módszereket, amellyel a tantestület alkalmassá válik oktatási szolgáltatás nyújtására.
A referencia-intézmények pedagógiai kultúrája és eszközrendszere példaszerű koherenciával bír, azaz tanulmányozható és elemeiben honosítható.

Iskolánk az elnyert 6000000Ft-ból tantermek bútorzatát cserélte le, valamint olyan pedagógiai képzéseket vásárolt, amely a tantestület szinte valamennyi tagjának díjtalan szakmai fejlődési lehetőséget biztosít.

 A 2012/2013-as tanév első felében a József Attila ÁMK és a Szivárvány Óvoda pedagógusaival együtt hét féle képzésnek adunk helyet. 37 pedagógusunknak van lehetősége akkreditált továbbképzéseken új tanítási módszereket megismerni vagy felkészülni a mentor-pedagógusi feladatokra. A projekt ugyan májusban már eszközbeszerzéssel elkezdődött, de és a tényleges szakmai munka 2012. augusztus végén indult és decemberben zárul. Október hónapban a tantestület az előző években is próbálgatott projekt alapú innovatív oktatási módszert elemzi, értékeli, majd a gyakorlatban is alkalmazza.

admin at acsjszki.hu