Felvételi nap

Iskolánkban 2012. március 10-én került sor a belügyi-rendészeti osztályba jelentkező 8. osztályos tanulók felvételi vizsgájára. A közel 80 tanuló különböző helyszíneken bizonyíthatta alkalmasságát és érdeklődését a szakmacsoport iránt. Fizikai alkalmasságukat az iskola testnevelői és az önvédelmi oktató mérték fel. Ennek során  erőnléti feladatokat kellett végrehajtani ( kötélmászás, fekvőtámasz, felülés..) az iskola tornatermében.
A tanulók elmondták, hogy a legnagyobb izgalommal azt a felvételi beszélgetést várták, ahol a dombóvári rendőrkapitány személyesen szólította meg a jelentkezőket. A könyvtárban folyó beszélgetések, bemutatkozások, kérdések és válaszok lehetőséget adtak a személyesebb, közvetlenebb bemutatkozásra.
A délelőtt folyamán a diákok on-line kérdőív kitöltésében vehettek részt, megismerkedhettek az intézményben jelenlévő egyéb szakmacsoportokkal, a művészeti szak iránt is érdeklődők játékos feladatokat oldhattak meg a díszteremben berendezett „művészeti kuckóban”.
A felvételi napra jelentkező tanulók és az őket kísérő szülők és pedagógusok is közös véleményt fogalmaztak meg a szombati nappal kapcsolatban. A felvételi vizsgán jelenlévők  benyomásokat kaptak az intézményben folyó munkáról, és egyben részesei lehettek egy kellemes hangulatú délelőttnek is.  A diákok reggeli rendkívüli izgalmát a nap folyamán a kíváncsiság, a további érdeklődés váltotta fel.
A kölcsönös megismerkedés után reméljük, hogy az itt megjelent tanulók többségét a 2012/2013-as tanévben már apáczais diákként üdvözölhetjük!
admin at acsjszki.hu