Gazdálkodj okosan!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt idei tanévben ötödik alkalommal hirdette meg a Pénz7 elnevezésű projekthetet, mely a gyerekek pénzügyi tudatosságra való nevelését szolgálja. A 2019-es rendezvénysorozat pénzügyi részének központi témája „Okosan a befektetésekről”.Iskolánkban is számos téma közül választhattak a tanulóink.
Hétfőn a befektetési alapokkal ismerkedtek meg a résztvevők, Hegedűs Gabriella tanárnő előadásában rálátásuk nyílt alapokkal kapcsolatos fogalmakra, kockázatokra. A következő napot Tárnok Zoltán tanár úr folytatta államkötvényekről, garanciákról, színes ismertető anyagok szemléltetésével. Szerdán László-Tóth Ivett tanárnő, az életkorokhoz köthető megtakarítás jelentőségéről tartott tájékoztatást az érdeklődő fiataloknak, előadás végén interaktív játék keretében számot adhattak a szerzett tudásukról. Csütörtökön újabb téma várta tanulóinkat, a napot Hegedűs Gabriella tanárnő nyitotta meg a befektetési típusokról beszélt, majd Zilizi Rozália tanárnő a tőzsde világát mutatta be az érdeklődőknek. A téma hetet Zilizi Rozália zárta, a tanulók nagy érdeklődéssel vettek részt a csoportmunkában feldolgozott feladatok megoldásában, és sok új ismerettel gazdagodtak a tevékenységek során.
A 10. évfolyam pénzÜGYESeinek vetélkedőjére is ezen a napon került sor, a verseny győztese a 10 CG osztálya lett, ezúton is gratulálunk!
Több mint 250 résztvevője volt a márciusi pénz7-nek. Köszönjük a részvételt!
admin at acsjszki.hu