Ifjúságvédelmi és baleset-megelőzési nap

   2012. április 20-án került megrendezésre első alkalommal a dombóvári ifjúságvédelmi és baleset-megelőzési nap a DVSC sporttelepen.  A helyi középfokú intézményekből 3-3 csapat képviselhette iskoláját.
Egy csapat 5 főből állt (2 lány, 3 fiú). Az Apáczai Szakközépiskolából 3 csoport vett részt a versenyen:
2 a 11.e és a harmadik a 12.e osztályból.
   Összesen 6 feladatot kellett megoldaniuk. A „beugró” egy plakát készítése volt, amelynek témája a „parti-pörgés”. Ez beleszámított az eredménybe, de külön is díjazták a legjobbakat.
   Ezen kívül 4 gyakorlati és egy elméleti állomáson kellett teljesíteni a játékosoknak. A kötélhúzásban az egyik 11.e-s csapat nyert. Ezt követően társhordási feladatot kaptak, majd ütközés-szimulációban vettek részt. Nehéz, de szórakoztató versenyszámnak bizonyult a kosárlabdával szlalomozás ún. részegszemüvegen keresztül, amely kettőslátást, szédülést okoz.
   A gyakorlati feladatok után következett az elmélet, amely puzzle-kirakással kezdődött. A kirakósok témái a káros szenvedélyek voltak. Ezután tesztkérdések jöttek.
   A rendezvény ideje alatt végig egészségsátor üzemelt, ahol vérnyomásmérést, testzsírszázalék-mérést, szénmonoxid- és  vércukorszintmérést lehetett kérni.
   Amíg a szervezők a pontokat számolták, kutyás bemutatóval és filmvetítéssel kötötték le a tanulókat.
   Nagy örömünkre az első helyen a mi iskolánk 12.e osztályából delegált csapat végzett, valamint a másik két csapatunk is keményen helytállt. A sikerhez gratulálunk!
admin at acsjszki.hu