Ismét színt hoztak napjainkba…

Immár második alkalommal látogattak el iskolánkba önkéntesek, akik az Erasmus + projektnek köszönhetően fél évet töltenek Magyarországon. A delegáció 10 tagja Európa számos országából érkezett, diákjaink spanyol, német, portugál és török fiatalokkal ismerkedhettek meg.

Vendégeink két rendhagyó angol óra keretein belül ismertettek meg minket az itt végzett munkájukról és az EVS-el. Az EVS egy Európai Önkéntes Szolgálat, melynek célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, önmaguk, személyiségük fejlesztésére.
A fiatalok Dombóváron és környékén óvodákban dolgoznak, segítik a nevelők munkáját, és ahogy prezentációjukból kiderült, mind ők, mind a gyerekek élvezik az együtt töltött időt. A kommunikáció köztük és diákjaink között jó hangulatban történt, vendégeink sokat meséltek munkájukon kívül az eddig szerzett tapasztalataikról, élményeikről. Végül meghívást kaptunk tőlük, hogy látogassuk meg őket keddenként Dombóvár Város Könyvtárában, ahol egy kellemes ital mellett tovább folytathatjuk az ismerkedést.
A fotón az önkénteseken kívül iskolánk 10.d osztálya és az Erasmus+ projektünk Máltába kiutazó apáczais diákjai és tanáraik láthatóak.
admin at acsjszki.hu