Jó gyakorlatok bemutatása

  • November 8-án iskolánk, az Apáczai Csere János Szakközépiskola, beiskolázási délutánt tartott az intézmény iránt érdeklődő dombóvári és környékbeli általános iskolák nyolcadikosai számára. Amíg a diákok a játékos feladatokon keresztül intézményünkkel és pedagógusainkkal ismerkedtek, az őket kísérő tanároknak lehetőséget biztosítottunk, hogy betekintést nyerjenek jó gyakorlatainkba.
  • Kovácsné Takács Beáta „Nyelvhasználati képességek fejlesztése irodalom órán” című jó gyakorlatát ismertette. Elmondta, hogy a jó gyakorlat célja a kreativitás fejlesztése, az érdeklődés és a nyitottság felkeltése az igényes, helyes nyelvhasználat iránt. Bemutatóját Tillmann Ildikó, a Kaposszekcsői Általános Iskola tanára tekintette meg.
  • Soós Gyopár Domonkosné Halmai Boglárkának, a Döbröközi Általános Iskola matematika tanárának mutatta be a „Matematikai kompetencia fejlesztése a közgazdasági képzés szakmai alapozásában” című jó gyakorlatát. A bemutató utáni kötetlen beszélgetésen egyetértettek abban, hogy nagy szükség van a pedagógusok megújulására, hogy a diákok számára a tanulás, az ismeretszerzés örömteli, sikerélményt nyújtó folyamat lehessen.
admin at acsjszki.hu