Kalandverseny 2014

Immár 10. alkalommal került sor a kalandverseny megrendezésére március 13-14.-én, amin osztályunk is képviseltette magát. 8 fős fiúcsapattal indultunk. A játék lényege, hogy 24 órán belül megtaláljuk a ”kincses ládát”. Ehhez különböző feladatok sorát kellett megoldani, csak így érhettük el, hogy megkaphassuk a következőt FTP-n keresztül.
A játéknak volt egy kezdő feladata is, ahol útlevelet és bemutatkozó videót készítettünk magunkról. Több olyan feladat is volt, amit az iskolán kívül kellett megoldani, tehát többször is elhagyhattuk az iskola területét. Külső segítséget is lehetett kérni különböző tárgyak, használati eszközök beszerzéséhez. A játék délben kezdődött, és másnap délig tartott. Az első feladat ekkor került fel, amiben egy hirdetés megtalálása volt a feladatunk. Mindegyik más kategóriába sorolható, mivel volt történelmi, nyelvi, és informatikai is.  A cél mindig az volt, hogy minél gyorsabban megoldjuk az aktuális feladatot, viszont korlátlan időnk volt rá.
Az egész verseny során egyszer igénybe vehettünk egy jokert, ami azt jelentette, hogy egy óra után kérhettük a következő feladatot, az aktuális feladat megoldása nélkül. Volt olyan feladat is, melyet 3 órán keresztül csináltunk. Ez volt számunkra a legnehezebb. Egy étterembe kellett elmenni, és 19 embernek be kellett öltöztetnünk ingbe, zakóba, és sapkába. Eközben pedig tejbegrízt kellett enni, és ezt felvenni videóra.
Az éjszaka folyamán oroszul is kellett beszélnünk, illetve fordítanunk, és ezt hangfelvétellel kellett rögzíteni. A következő feladat az volt, hogy egy 5 perces videó alá szinkront készítsünk. Reggel gondoltak ránk a szervezők, és 17. feladatként azt adták, hogy készítsünk 30db tojásból egy 5 adagos reggelit magunknak. Ezzel a feladattal 9 óra tájékán végeztünk, és már nagyon fáradtak voltunk, mivel nem aludtunk éjjel.
Ez a verseny országos szinten került megrendezésre, melyen a mi osztályunk(11.E) a 11. helyen végzett.
Az iskolánkat képviselő másik csapat(9.D) a 14. helyezést érte el.
Összesen 28 feladat volt, melyből 19et oldott meg a csapatunk. Az országból mindössze egy csapat jutott el a 28. feladatig.
Résztvevők: 11.E     Csapatnév: Smokemon
                       9.D                           Cube team

Köszönjük mindenkinek, aki a segítségünkre volt a verseny során.
                                         
                                                                                                                                                   Vörös Imre 11.E
admin at acsjszki.hu