Kerékpártúra a GINOP-6.2.3-17-2017-00038 pályázat keretein belülIzgatottan gyülekeztünk az iskola előtt, ahol aláírtunk egy jelenléti ívet. Zilizi Rozália tanárnő elmondott néhány fontos tudnivalót, és már indultunk is!

Sajnos nem kezdődött jól a túra.  Egyik kilencedikes társuknak, Petinek az első faluban leesett a lánca, visszaraktuk, de hiába segítettünk neki, haza kellett fordulnia. Nagyon bántuk, hogy így járt.
Alsómocsoládon nagyon finom kenyérlángost ettünk. Meglátogattunk egy kilátót, ahonnan gyönyörködhettünk a környező természeti csodákban. Már többször jártam itt, reméltem, esetleg kenuzni is tudunk, de erre nem volt idő.

A mágocsi emelkedő kisebb fennakadásokat okozott, páran mentünk elöl, de a csapat nagy része alaposan lemaradt. Az egész túrán figyelni kellett arra, hogy nagy eltérés volt a sportosabbak és a gyengébbek fizikai állóképessége közt. Sokszor többfelé szakadt a társaság.

Annafürdőn rövid gyalogtúrát tettünk, ahol szintén felmásztunk egy kilátóba. Jó lett volna, ha a tavat is körbe tudtuk volna járni, de sietnünk kellett tovább. Őzeket, vaddisznókat láttunk parkerdőben.
Őzekkel út közben is találkozunk, a repceföldön szaladgáltak.

A túra elején nagy volt a vidámság, Béla még mulatósokat is énekelt, de a végére úgy elfáradtunk, hogy mindenki csak csendesen az utat nézte. Ennek ellenére nem hallottam, hogy bárki mondta volna, legközelebb nem jön biciklizni.
Tetszett, hogy olyan utakon jártam, amelyek eddig ismeretlenek voltak számomra, ezért volt igazán jó ez a túra.
Kalocsa Péter

admin at acsjszki.hu