Mediterrán tanévkezdés

Valószínűleg sok diák szomorkodik amiatt, hogy lassan elfogy a nyár, de ha a szeptember elseje egy mediterrán szigeten köszöntene rájuk, valószínűleg az ősz miatt sem bánkódnának egy ideig.
Ilyen álomszerű tanévkezdés vált valóssággá hat (belügy, informatika, kereskedelem, közlekedés, közgazdaságtan, vasútüzemi) szakmacsoportot képviselő 10 apáczais diák számára, akik 2016. augusztus 20-án Máltára repültek, hogy a Tempus Közalapítvány Erasmus+ 2016-1-HU01-KA102-022603 számú projektje keretében nemzetközi szakmai gyakorlaton és nyelvgyakorlaton vegyenek részt.
A munkahelyek még a szakirányoknál is sokszínűbbek: angol nyelvű motivációs levelükben a diákok azt is megjelölhették, milyen jellegű munkát végeznének szívesen, de persze legalább ilyen fontos szempont volt, hogy angoltudásuk is fejlődhessen - Harkai Henriettáé például egy bio élelmiszerboltban eladóként. Bodnár Barbara Anita Vallettában, a Malta 5D Show-ban marketinges feladatokat és turistakíséretet lát el, Ughy Kitti Santa Venerában, a Little Munchkins nevű oviban dolgozik, Weisz Olivér Málta egyik leghíresebb bortermelő- és forgalmazó cége, a Marsovin adatbázisát kezeli, Kiss Józsi Birkirkarában, John autószerelő műhelyében hasznosíthatja a közlekedési szakmacsoportban tanultakat, az informatika osztályos Brányi Béla egy ideig hardverrel foglalkozik Sliemában, a Venture Trading elektronikai boltban. Lakos Eszter, Tóth Klaudia, Szarkali Ilona és Gulyás Dominik Zsolt szintén megkapta azt az állást, amit szeretett volna.
A 25 835 euróból megvalósuló háromhetes máltai mobilitást 2017 nyarán egy szintén háromhetes németországi követi majd. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!
admin at acsjszki.hu