Munka, gyakorlás, tanulás

2018. június 18-án az összefüggő szakmai gyakorlatok megkezdődtek. Kereskedőkkel, logisztikusokkal, pedagógiai családsegítőkkel, közlekedési és rendészeti szakos tanulókkal találkozhatunk a városban és a kistérségben. A nyári gyakorlat az évközi elméleti képzést erősíti meg gyakorlati ismeretekkel.

A rendészeti szakos diákjaink a Városi Önkormányzatnál, Tűzoltóságnál, Városi Rendőrkapitányságon és a Balaton déli partján a Somogy megyei Rendőrkapitánysággal együttműködve végeznek bűnmegelőzési, tájékoztatási feladatokat.

10. és 11. évfolyamos kereskedelmi szakos tanulóik Dombóvár és a régió üzleteiben, üzletláncaiban árufeltöltéssel, csomagolással, áru előkészítéssel foglalkoznak.

Közlekedési és közlekedésgépészeti szakon a MÁV tanműhelyben zajlik a munka. Látogatást tesznek a forgalmi irodákban, szerelőműhelyben is.

Pedagógiai és családsegítő munkatárs tanulók az évközi gyakorlatokat óvodákban, iskolákban és szociális területeken végzik. Az összefüggő nyári gyakorlatot döntően dombóvári és a környező községek óvodáiban töltik, ahol nagy örömmel várják a tanulóink aktív részvételét. Vannak olyanok, akik nyári táboroztatásban és vannak, akik az idősgondozás területén segédkeznek és gyűjtenek tapasztalatot a szakma különböző területeiről.

Informatikusaink többsége iskolánkban hálózatépítéssel foglalkozik. 3-4 hét munka nagyon hasznosan telik. Reméljük jó tapasztalatokkal, kellemes élményekkel feltöltődve indulnak neki nyárnak diákjaink a munka után.

 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/rendo...

admin at acsjszki.hu