Negyedik alkalommal készülődnek diákjaink nemzetközi szakmai gyakorlatra Németországba

 A Tempus Közalapítvány Leonardó pályázata nyújt anyagi segítséget arra, hogy idén is 10 tanulónk 3 hetes szakmai gyakorlaton szerezzen gyakorlati tapasztalatokat, és tovább bővíthesse nyelvi ismereteit.
A németországi irodai munkát egyhetes felkészülés előzi meg. A felkészülést iskolánk tanárai: Weich Emese, Zilizi Rozália és Kurdi Mihály tartják.

 

 

 A nyelvi felkészítés célja, hogy elsajátítsuk az alapszintű szakmai német nyelvi kifejezéseket és felkészítsenek a gyakorlati helyen előálló mindennapi szituációk kezelésére. Kurdi Mihály tanár úr vezetése alatt folyik az elméleti nyelvi oktatás. Az írásbeli gyakorlatok között szakmai szövegek fordítása, hivatalos levelek írása, szakmai szókincs bővítése, szakmai szövegek hallásértése stb. szerepelnek. Weich Emese tanárnővel a szakmai ill. hétköznapi szituációk gyakorlására nyílik lehetőségünk. A gyakorlati feladatok között olyan beszédhelyzetek szerepelnek, melyekkel a gyakorlati helyünkön valószínűleg találkozni fogunk: általános társalgás, telefonbeszélgetés, szakmai segítségkérés, ügyintézés stb. Zilizi Rozália tanárnő vezetésével az irodai eszközök használatát tanultuk meg; pl.: nyomtató, fénymásoló, fax, laminálógép stb. Már mindenki megismerte a leendő munkahelyét ahol egy német tanulótársával fog majd közösen dolgozni. A tíz diákunk tíz különböző gyakorlóhelyen szerez majd tapasztalatokat. Ezek között lesznek költségvetési intézmények és kisvállalatok is.

A tanórák jó hangulatban telnek, ez az egy hét lehetőséget biztosít, hogy „összerázódjon” a csapat.
admin at acsjszki.hu