Népes nyári különítmény Alsó-Bajorországból!


4 év szünet után ismét Dombóvárra látogattak az „Erasmus +” mobilitási program keretében 2006 óta hűséges partner intézményünk, a deggendorfi Aloys-Fischer-Schule Szakfelsőiskola és Szakképző Középiskola diákjai és tanárai. A 48 lányból, 25 fiúból (mindannyian 11. évfolyamos tanulók) és 4 kísérőből álló népes különítmény július 20-án pénteken, a kora esti órákban érkezett Gunarasba, ahol iskolavezetésünk részéről Zilizi Rozália szakmai igazgatóhelyettes, a német oktatási intézmény itthoni kapcsolattartója, Kurdi Mihály tanár úr, illetve Tigelmann Péter szállodatulajdonos szívélyesen fogadták őket.

Miután az alsó-bajorországi vendégek a Hotel Európában elfoglalták szállásukat, bőséges magyar vacsorán vettek részt a Camping étteremben. Szombaton délelőtt kis fürdőzéssel, strandolással pihenték ki a hosszú utazás fáradalmait, majd délután Pécsre látogattak. A baranyai megyeszékhelyen megtekintették a belvárost, megcsodálták a két török kori dzsámit, s a 20 órai visszaindulásig a Király utcában sétálgattak, vásároltak.

Vasárnap a csoport elbúcsúzott Dombóvártól és Gunarastól: az irányt Budapest felé vették, ahol további két éjszakát töltöttek. Útközben Siófoknál megmártóztak a magyar tengerben, a fővárosban pedig a korábbi évek hagyományaihoz hasonló esti program következett: vacsora a Pizza Eataliano étteremben, majd a Kossuth tértől séta a Duna-parton, át a Lánchídon fel a budai Várba! A Halászbástyáról páratlan látkép tárult eléjük, s nem maradhatott el az ilyenkor szokásos csoportkép sem! Hétfőn a főváros további nevezetességeit keresték fel: Szent István bazilika, Dohány utcai zsinagóga, Vásárcsarnok, Váci utca, Hősök tere, stb. Kedden, július 24-én aztán véget ért a 4 napos magyarországi kirándulás: a német diákok és kísérőik tele élményekkel indultak útnak hazafelé.

Külön köszönet Tigelmann Péter szállodatulajdonosnak a színvonalas elhelyezésért, valamint Peter és Matthias Wanninger buszsofőröknek a megbízható utaztatásért!
admin at acsjszki.hu