Országos 3. helyezés egy alkotói pályázaton

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdetett. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.
Az iskolánk diákjai szívesen éltek a lehetőséggel, és öröm volt látni, hogy szinte minden kategóriában sikerült pályamunkát benyújtani a megyei fordulóra. 2016. június 1-jén Szekszárdon dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató és Ódor János, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója ismertette a helyezéseket:
 
Szabadkézi grafika; III. korcsoport
I. hely: Szentgyörgyi Szimonetta (10.E)
II. hely: Horváth Lívia (11.B)
III. hely: Kelemen Kiara Viktória (11.E)
 
Számítógépes grafika; III. korcsoport
I. hely: Vilhelem Patrik (10.D)
 
Videó; III. korcsoport
I. hely: Szabó Bence (10.E)
II. hely: Kineth Annamária (11.B)
 
Az első helyezett alkotások jutottak tovább az országos versenyre, ahol Vilhelem PatrikIstennek dicsőség” című művével 3. helyezést ért el a 15-18 évesek között.
Budapesten június 10-én a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában került sor a nívós ünnepségre és a díjátadóra. Az eredményhirdetésen először a házigazda múzeum igazgatója, Berki Imre köszöntötte az ifjú alkotókat, majd a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának Szent Flórián Rézfúvós Kvintettje adott műsort. A szórakoztató zeneszámok elhangzását követően dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke mondott beszédet. Az alkotásokat elbíráló zsűri elnöke dr. Borsos Mihály fotóművész volt.
Gratulálunk az eredményekhez!
admin at acsjszki.hu