Sajtóközlemény

Uniós támogatásból korszerű természettudományos laboratórium kialakítása kezdődik meg az Apáczai Csere János Szakközépiskolában.

Dombóvár Város Önkormányzata közel 300.000.000 forint uniós támogatást nyert a „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázati kiíráson a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A beruházásnak köszönhetően a természettudományos laboratórium kialakítása mellett tárgyi eszközök beszerzésére és pedagógusok képzésére is sor kerül.

    A projekt célja az Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium középiskolájában egy modern technológiával felszerelt, a korszerű pedagógiai igényeknek megfelelő fizika, kémia, biológia és földrajz szaktantárgyak oktatását segítő iskolai laboratórium kialakítása, amely több iskola tanulóit és szaktanárait képes majd fogadni.
A pályázat keretében az Apáczai Csere János Szakközépiskola területén lévő lapos tetős épület szintráépítéssel történő bővítése, az elavult és a teljes épületegyüttes képéhez nem illeszkedő építési mód kiváltása történik meg. A beruházásnak köszönhetően a laboratórium tárgyi eszközeinek beszerzésére, beüzemelésére, a fejlesztés helyszínének fizikai szempontból történő alkalmassá tételére kerül sor. Egyben megkezdődik egy tananyagfejlesztő munka, mely a laborgyakorlatok kísérleteit dolgozza fel, és összehangolja a természettudományos tantárgyak tantárgyi struktúrájával.
Az így létrejött fejlesztés eredményeként 2013. szeptemberére kialakított természettudományos laboratórium fogadni tudja az együttműködő 15 iskola diákjait és pedagógusait. A korszerű laboratóriumi munkát megvalósítani képes és a tanulók széles körét a kísérletezésbe bevonó szakemberek alkalmazása, valamint a projektidőszakban lebonyolított tanórák anyagi feltételeinek biztosítása valósulhat meg a projektnek köszönhetően. Cél a magas színvonalú természettudományos oktatás és tehetséggondozás személyi és tárgyi feltételrendszerének biztosítása, a természettudományos képzésekhez kötődő szakmai, valamint felsőoktatási intézményekbe történő további tanulmányok ösztönzése.
A pályázat kedvezményezettje: Dombóvár Város Önkormányzata
A pályázatban érintett intézmény (a projektmegvalósítás helyszíne): Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium – Egységes Iskolai Intézményegység / Apáczai Csere János Szakközépiskola (7200 Dombóvár, Arany János tér 21.)
A pályázat címe: „Együtt a jövődért”
A pályázaton elnyert támogatási összeg: 293.002.485 Ft (támogatásintenzitás: 100 %)
A projekt megvalósítás kezdete: 2012. október 1.
A projekt megvalósítás befejezése: 2014. június 30.
CsatolmányMéret
szechenyi terv logo.JPG12.23 KB
admin at acsjszki.hu