Szakmai gyakorlat Olaszországban

Mindannyian a Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium 13. évfolyamos informatikai rendszergazda OKJ-s diákjai vagyunk.
Augusztus 11-én, hétfőn indulunk egy kéthetes szakmai gyakorlatra a Seven Solutions Lab nevű céghez Barcellona Pozzo Di Gotto-ba,  Sziciliába, Olaszországba.
Az Erasmus+ pályázatnak köszönhetően utazhatunk ki, amit iskolánk, a Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium nyert. Célunk szakmai tapasztalat szerzése, idegen nyelv gyakorlása élő munkakörnyezetben, más ország kultúrájának megismerése majd a megszerzett tudás alkalmazása és továbbadása itthon.
A csapat kint három kisebb munkacsoportban fog dolgozni, két 2 fős, illetve egy 1 fős csoportbeosztásban. Fő feladatunk lesz a Seven Solutions Lab üzletfelei weboldalainak megújítása és mobil eszközökre történő optimalizálása.
A kiutazást és a gyakorlatot is mindenki izgatottan várja. Az előkészületek már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek. Kísérő tanárunktól tudjuk, hogy összetett szervezőmunka előzte meg kiutazásunkat.
Részt vettünk egy informatikai szakmai felkészítésen Botos Miklós tanár úr jóvoltából, egy olasz nyelvi felkészítésen, amit Tigelmann Bettina tanárnő tartott, illetve egy angol informatikai szaknyelvi felkészítésen, amit kísérőtanárunk Fodorné Csepeli Diána tartott a kiutazást megelőző héten. A gyakorlathoz szükséges laptopokat szintén az iskola biztosítja számunkra.
Budavári Richárd

(Képen balról jobbra haladva: Budavári Richárd, Zámbó Bence, Dragovácz Dávid, Balogh Márk, Czuh Milán, a kísérőtanárunk Fodorné Csepeli Diána és a kisfia Csongor.)
  • Új informatikai technológiák megismerése Európában      
 
admin at acsjszki.hu