Szakmai Nap és Projektzáró iskolánkban

Intézményünk, az Apáczai Csere János Szakközépiskola e tanév első félévében az eddigi projekt-programoknál nagyobb volumenű, minden tantárgyat felölelő projektet indított  „Természet” címmel. A projektben részt vettek a Döbröközi Általános Iskola illetve a dombóvári általános iskolák nyolcadikosai is. A program befejező állomása a 2012.december 18-án, kedden megrendezett projektzáró nap volt, melyen az elkészült termékeket mutatták be tanulók.
A nagyszabású rendezvényhez kapcsolódóan, az „Oktatási kötelékben” című TÁMOP-3.1.7/2-0430-pályázat lezárásaként Szakmai Napot tartottunk, melyre tizenöt helyi és környékbeli pedagógus fogadta el meghívásunkat. A pályázat a referencia értékű oktatási gyakorlatok átadására való felkészülést szolgálja.
A Szakmai Napon Zilizi Rozália projektmenedzser ismertette a pályázat részleteit, majd Soós Gyopár és Takácsné Kovács Beáta mutatta be jó gyakorlatát. Vendégeink, a környékbeli általános iskolák és az Illyés Gyula Gimnázium tanárai két bemutató órán vettek részt. Előbb Soós Gyopár: „Matematikai kompetencia fejlesztése a közgazdasági képzés szakmai alapozásában” című  jó gyakorlatának keretében, a 9.d osztályban tartott matematika óráját, majd Takácsné Kovács Beáta „Nyelvhasználati képességek fejlesztése irodalom órán” című jó gyakorlatához kapcsolódó, a 12.e osztályban tartott irodalom óráját tekinthették meg a kollégák. Az órák után kötetlen beszélgetésen értékelték a jelen lévők a bemutató órákat, és mondták el tapasztalataikat. A Szakmai Nap zárásaként bemutattuk vendégeinknek a „Természet” című projekt projekt-termékeit.
admin at acsjszki.hu