TÁMOP-3.1.3-10/2 beszámoló

Az „Együtt a jövődért” című projekt ünnepélyes nyitórendezvényére november 13-án, kedden az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében került sor.  A  nyertes TÁMOP-pályázat 293.002.485 Ft forrást biztosít egy modern, kitűnően felszerelt természettudományos laboratórium kialakítására, tananyagfejlesztésre és pedagógus-továbbképzésre. A projekt tizenöt dombóvári és Dombóvár környéki oktatási intézményt érint, melyek közül kettő a megye határain kívül esik.
Az ünnepélyen vendégünk volt
Prof. Dr. dr. Habil. Varró Sándor, fizikus,
Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere,
Naszvadi Balázs, Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás korábbi munkaszervezet-vezetője,
Dr. Gábor Ferenc, Dombóvár város jegyzője,
Vámosi László, a Táncsics Mihály Gimnázium területén kialakított természettudományi labor vezetője
és az érintett iskolák vezetői, szaktanárai.
A rendezvényt Szabó Loránd polgármester úr nyitotta meg, hangsúlyozva a pályázatban rejlő kivételes lehetőséget.
Gaál János ismertette a projektet. Az Apáczai Csere János Szakközépiskola igazgatója beszélt arról, hogy a pályázat nem csak az iskolák közötti együttműködésben jelenthet nagy távlatokat, hanem a magas szintű természettudományos oktatásban és tehetséggondozásban is.
A projekt bemutatása után a résztvevők Dr. Varró Sándor fizikus professzor úr előadását hallgatták meg. A dombóvári születésű tudós nem először tart magas szintű előadást iskolánkban. Mostani előadásának magvát több tanulságos és értékes gondolaton túl, Dr. Péter Gyula tanár úr munkásságának méltatása jelentette.
A délután folyamán a résztvevőknek lehetőségük volt megtekinteni a beruházás helyszínét.
A program zárásaként megalakult a fizika, kémia, biológia és földrajz munkacsoport. Az ötfős szakmacsoportok feladata elsősorban segédanyagok, tanulói munkafüzetek összeállítása, ill. tananyagfejlesztés lesz. A munkamegbeszélésen Vámosi László, a kaposvári természettudományi labor vezetője tájékoztatta a jelen lévőket a Kaposváron folyó munkáról.
admin at acsjszki.hu