Ülünk a vonaton….

Az Apáczai Csere János Szki. Vasúti tanulóiként ez év október hónapjának 26. napján tanulmányi kirándulás keretében meglátogattuk a Közlekedési Múzeumot és a Vasúttörténeti Parkot.
            Utunk során sok hasznos ismerettel gazdagodtunk. A Közlekedési Múzeumban a magyar vasút történetét, kialakulását, fejlődését szemlélhettük meg a rendkívül érdekes kiállításon keresztül. Emellett egyéb közlekedési ágazatok történelmi érdekességeit is szemügyre vehettük.
            Kirándulásunk következő helyszíne Közép-Európa legnagyobb vasúttörténeti gyűjteménye, a Magyar Vasúttörténeti Park volt.
            A park az egykori Északi, későbbi nevén Hámán Kató fűtőházból lett kialakítva. A Vasúttörténeti park területén rengeteg védett műszaki emlék minősítésű korábbi MÁV jármű van kiállítva. Ezek mellett interaktív programoknak is részesei lehettünk, például a kerti vasút, mely a nagyvasútról ismerős D-55 típusú biztosítóberendezéssel felszerelve kiváló lehetőséget biztosított számunkra, hogy a MÁV Zrt. leggyakoribb vonali és állomási berendezését kicsiben és összefüggésében tanulmányozzuk, ezzel is felkészülve az iskola elvégzése utáni aktív szolgálatunkra. Az interaktív kiállítási tárgyak, és a műszaki emlékként kiállított járművek mellett elhelyezett ismertető táblák rengeteg későbbi munkánk, szakmánk során hasznos információval, emellett ismeretanyagunkba vágó érdekességekkel szolgáltak számunkra.
            Tanulmányi kirándulásunk összességében nagyon hasznos volt, tanulmányaink és későbbi munkavégzésünk szempontjából éppúgy, mint szakmai érdeklődésünk kielégítésére. Mindezekért köszönettel tartozunk az Apáczai Csere János SZKI-nak a támogatásért mellyel lehetővé vált eljutnunk ezekre a helyszínekre, és ott egy tanulságos napot tölthettünk el.
Szőke Noémi 14.vü
CsatolmányMéret
1 (Large).JPG158.63 KB
admin at acsjszki.hu