Üres az osztály…

Idén öt osztály végzett az Apáczai Középiskolában: a 13.an nyelvi előkészítő, a 12.b közgazdasági , a 12.c közlekedési , a 12.d informatikai és a 12.e, az első rendészeti-közbiztonsági gimnáziumi osztály.
    A ballagás az iskola történetében először péntek délután került megrendezésre. Az előkészítésben részt vevő alsóbb évfolyamos osztályok is nagy izgalommal várták a nagy eseményt. A tizenegyedikesek kedves búcsúztató műsorral készültek: Magyarfalviné Haszonics Krisztina tanárnő vezetésével egy Janikovszky Éva tollából származó vidám jelenetet adtak elő; az iskola ad hoc kórusa két énekszámmal is készült; harsona is szólt a felső emeletek ablakaiból, emelve az ünnep fényét; iskolánk zeneiskolás tanulói Nino Rota legismertebb filmzenéjét adták elő.
   A végzősök nevében Kovács Alexandra és Miklovics Lívia búcsúzott, rendhagyó módon párbeszédes formában mondva köszönetet szüleinek, tanárainak. Beszéltek félelmeikről, emlékeikről, az elválás öröméről és fájdalmáról.
   Az igazgató úr búcsúbeszédében a technokratává válás veszélyeire hívta fel a figyelmet, valamint sikeres vizsgaidőszakot kívánt a ballagóknak.
   A ballagáson Szíjártó István, Dombóvár város rendőrkapitánya a rendőri pálya fontosságára mutatott rá, továbbá értékelte a rendészeti osztály négy éves munkáját.
   2012. május 4. 118 apáczais diák számára jelentette a búcsúzást a sikerek és kudarcok helyszínétől. Mindegyiküknek azt kívánom, hogy találja meg a számára megfelelő életpályát, és legyen lehetősége arra, hogy kibontakoztathassa tehetségét, valamint lelje örömét munkájában!
admin at acsjszki.hu