Vegyészképzés

A PANNON EGYETEM ÉS AZ APÁCZAI KÖZÖS CÉLJA
A 2019/2020 –as tanévben induló Vegyész technikus képzés előkészítésének egyik fordulópontjához érkeztünk.
Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem képviseletében Dr. Gelencsér András rektor és Dr. Kovács Gyula kancellár és a Szekszárdi Szakképzési Centrum részéről Ábrahám Norbert főigazgató és Gaál János az Apáczai Szakgimnázium vezetője. Az aláírást követően a Pannon Egyetem képviseletében látogatást tett iskolánkban Dr. Horváth Krisztián a Mérnöki Kar dékánhelyettese és munkatársa Pados Alexandra.
A látogatás során megbeszélésre kerültek azok a stratégiai, oktatási és szakmai kérdések, amikben a Pannon Egyetem támogatását élvezhetjük. Terveink szerint szoros együttműködést alakítunk ki a tanulók szakmai érdeklődésének felkeltése, motiválása és támogatása terén. Bekapcsolódhatunk az egyetem mérnökpalánta képző programjába, gyakorlati lehetőséget kínálnak az egyetemen továbbtanulni szándékozók részére, tanulóink részt vehetnek a Nyári Egyetem Középiskolásoknak programokon…
Az aláírást követően vendégeink körbesétáltak az iskolában, betekintettek az iskola hétköznapi életébe. A legnagyobb figyelmet természetesen az új képzés központi helye a labor kapta, ahol majd szakmai és gyakorlati munka jelentős része fog zajlani.
Olyan lehetőséget kínálunk ezzel a képzéssel a természettudományok felé orientálódó fiataloknak, amely kaput nyit a továbbtanulásra vagy a szakirányú munkavállalásra. Feltérképeztük a helyi munkaerőpiaci lehetőségeket és azt tapasztaltuk, hogy a térségben működő munkáltatók várják a végzett, jól képzett vegyész technikusokat.
admin at acsjszki.hu