Kié lett a legszebb szoba?

December hónapban adventi szobadekorációs versenyt hirdettünk a kollégistáknak. A fiúszint lakói kevésbé jeleskedtek a díszítésben, a lányszinten viszont szebbnél szebb, ötletesen dekorált szobákkal találkoztunk. Nehéz volt a zsüri dolga; a nyertesek végül „a legszebben kivilágított”, a „legkreatívabb” és a „legbarátságosabb” szobák lettek. A lakók: Kalányos Nóra, Kövecses Veronika, Bathó Ivett, Keszi Kitti, Lukács Aliz, Takács Anna  és Nagy Vivien.


Kollégiumi karácsony

A téli szünet előtti utolsó estén megtartottuk a kollégiumi karácsonyi ünnepséget. A műsort hagyományainkhoz híven a kilencedikesek adták, utána pedig mindannyian leültünk a szépen feldíszített asztalok mellé, az ünnepi vacsorához.


Karácsony az Idősek Otthonában

December 19-én, szerdán este a kilencedikes kollégisták az Arany János téri Idősek Otthonába látogattak néhány idősebb társuk és Tolnai Éva tanárnő vezetésével, hogy karácsonyi műsorral lepjék meg az ott lakókat. Az eseményt a kollégiumi DÖK szervezte Kalányos Nóra segítségével; a sütiklubosok ajándékról is gondoskodtak, amivel a diákok a műsor végén köszöntötték az időseket. Meghatott pillanatoknak voltunk részesei, a lakók örömmel és hálával fogadtak bennünket. Szívesen látnák a fiatalokat más alkalommal is.

Szélkiáltó-esten voltunk

Szerda este a Szélkiáltó együttes adott koncertet az iskola dísztermében. Megzenésített versekből és népdalokból összeállított estjük az adventhez kapcsolódott.  Kollégistáink is a közönség soraiban ültek, és lelkesen kapcsolódtak bele az interaktív műsorba.

Mikulásoztunk


Idén sem került el bennünket a Mikulás. December hatodikán, Miklós napján jött annak rendje és módja szerint, és beült hozzánk, hogy krampuszaival szétossza az ajándékokat.  Az ajándékozásból senki sem maradhatott ki: a nagy kupacból sorra előkerült mindenki személyre szabott csomagja. Csak ki kellett találni a mellékelt vers alapján, hogy melyik kihez tartozik.

https://photos.app.goo.gl/CLaCwdkyQ6aTJKzJ8
 

Elkészült az adventi koszorú

Advent előtti héten idén is elkészült a kollégium adventi koszorúja a négy angyalkával, hogy mindannyiunkat segítsen ráhangolódni a közelgő ünnepi időszakra.

Előadás a gerincvédelem fontosságáról

A számítógép és az okostelefonok térhódításával egyre többen szenvednek a helytelen testtartás következtében kialakult, javarészt gerinc eredetű bántalmaktól. Derékfájás, nyakfájás, „púposság”, gerincferdülés. Szomorú, hogy az érintettek többsége a fiatalok köréből kerül ki. Ezért volt számunkra különösen hasznos a hétfő esti előadás, amit a kaposvári Horváth József NMPT instruktor és kollégája tartott. Az előadók önként jelentkezőkön szemléltettek néhány jellegzetes helytelen testtartást, miközben rámutattak az egyes elváltozások okaira is. Így, önmagukon látva sokkal hatásosabb, életszerűbb volt a demonstráció a diákok számára.
 

 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Hagyományainkhoz híven idén is az aradi vértanúk emlékművénél tartottuk meg ünnepi műsorunkat, így róttuk le kegyeletünket a hős tábornokok áldozata előtt. Az előadás után mécseseket gyújtottunk a tiszteletükre.

 


 


Bemutatkoztak az új kilencedikesek

Október 4-én, csütörtökön zajlott le újdonsült kilencedikeseink bemutatkozó estje. Ilyenkor néhány perces előadások keretében ki-ki megmutat valamit magából a többieknek– honnan jött, mihez ért, mi érdekli. Hallhattunk verseket (volt, aki saját művet írt az alkalomra), éneket gitárkísérettel, láttunk ugrókötél-bemutatót, mások rövid jelenetet adtak elő, vicceket mondtak, kiselőadást tartottak hobbijukról vagy egyszerűen csak meséltek magukról.  A közönség érdeklődéssel figyelte a bemutatkozásokat, hiszen mindannyian kíváncsiak voltunk rá, milyenek az új kollégisták.

Éjszakai túra 2018

Szeptember végén került sor a kilencedikesek hagyományos gólyaavató-városkerülő túrájára. Természetesen nemcsak ők vettek rajta részt, felsőbb évesek is velünk tartottak. Ács Imre rutinos vezetésével kora este indultunk a kollégium udvaráról Szőlőhegy irányába. Útközben többször is megálltunk, és meghallgattuk túravezetőnket, aki röviden mesélt az adott helyszínről - a Liget-lakótelepről vagy a Káposzta-telepről, a Nyerges-erdő turistaösvényeiről - vagy éppen a csillagos égről. Kalandos volt az út a Nyerges tónál a vaksötét erdőn keresztül. Odakint viszont fényesen világított a Hold, amely – mint megállapítottuk – éppen fogyóban volt. Közben különböző feladatok is vártak a résztvevőkre, amelyeket közös erővel kellett megoldaniuk.  Hosszas gyaloglás után végre elértük a Kapos-hidat, ahonnan már nem volt messze a kollégium. Késő este érkeztünk be mindannyian, az ebédlőben Edit néni várt bennünket teával és szendvicsekkel.