Gasztronap

Április 2-án a Város Hete alkalmából Gianni Annoni műsorvezetővel és Nagy Ervin színésszel találkozhattak azok, akiket érdekel a gasztronómia. Kollégistáink is ellátogattak az eseményre. Először Gianni tartott bemutatót az olasz konyháról. Többféle ételből is hozott kóstoló: ízlelhettünk többek között az olívaolajos kenyeret, sztracsatellás mozzarellát, két évig érlelt pármai sonkát és egy különleges paprikakrémet.
Két előadó között skype-on beszélgettünk a gyógynövényekről Szabó Gyuri bácsival, a bükki füvesemberrel. Majd érdekes beszélgetés kezdődött Nagy Ervinnel a színészetről, valamint arról, hogyan kezdett el főzni. Ő egyfajta előételt készített, de abból épp eleget: kaviárral díszített párolt lazacot medvehagymás mascarponéval. Az előadás után örömmel adott aláírást és készségesen szelfizett velünk, így végül mindannyian autogrammal vagy közös képpel távoztunk a helyszínről.